Warning: Parameter 1 to wp_default_scripts() expected to be a reference, value given in /var/www/annelatour.dk/public_html/wp-includes/plugin.php on line 601

Warning: Parameter 1 to wp_default_styles() expected to be a reference, value given in /var/www/annelatour.dk/public_html/wp-includes/plugin.php on line 601
Anne Latour » Vend svaghed til styrke

Anne Latour

– psykoanalytiker, forfatter, kommunikationsrådgiver mm.

Tilbage

Vend svaghed til styrke

Kurset har været afholdt flere gange både på universitetet og andre steder
 • Kategorier
 • Dette kursus har til formal at hjælpe dig med at tro på dig selv, tro på at du kan.

   De myreflittige, dem med den allerhøjeste arbejdsmoral, de virkelig dygtige – er paradoksalt nok ofte dem, der lettest mister selvtilliden.

  Mange har det sådan, at de, når de står over for en situation, hvor de skal præstere noget ud over set sædvanlige, oplever præstationsangst. De bliver nervøse og mister troen på sig selv og deres egen formåen. Nogle oplever endda at blive så ‘ude af sig selv’, at de knap kan huske, hvad de selv hedder.

   

  Det er helt naturligt at være ‘tændt’ I tiden op til en usædvanlig eller stor præstation. Nervøsitet og spænding med hurtigt åndedræt, svedige hænder, hektiske, røde kinder og sommerfugle i maven kender de fleste til, når der skal ydes noget ud over det sædvanlige. Sådanne reaktioner vil næsten være uundgåelige. Man kan faktisk sige, at at nervøsiteten er et nødvendigt energitilskud, der hjælper til at tage kampen op og yde det optimale. Med andre ord kan nervøsiteten bruges på en sådan måde, at den arbejder sammen med én i stedet for at modarbejde én. Det er først, når nervøsiteten udvikler sig til egentlig angst, at den begynder at hæmme ydeevnen. Da er det, at både krop og psyke bliver ramt. Man kan fx ryste så meget, at man dårligt kan holde et på papir og pen. De psykiske symptomer kan være tvangstanker, der løber af med én.

   

  Desværre er en øget arbejdsindsats ikke nok. Tværtimod!

  Indhold:
  Dette kursus tilbyder redskaber til at arbejde med at opbygge en solid selvtillid. Det foreslår en vifte af arbejdsværktøjer, hvoraf den enkelte kan vælge dem, der passer bedst samt hjælp og støtte til at komme I gang med at bruge dem.

  Der vil blive arbejdet med at:

  • møde nervøsiteten eller angsten
  • se den i øjnene
  • tale om den
  • styrke selvværdsfølelsen og selvtilliden
  • tænke positivt
  • styrke samspillet mellem krop og psyke
  • indlære teknikker til control af nervøsiteten eller angsten

  Hvor ville det være dejligt at have Pippis selvtillid. Det kan vi selvfølgelig ikke få, men alle kan arbejde på at blive meget bedre til at tro på sig selv og sin egen formåen.

  Skriv en kommentar