Warning: Parameter 1 to wp_default_scripts() expected to be a reference, value given in /var/www/annelatour.dk/public_html/wp-includes/plugin.php on line 601

Warning: Parameter 1 to wp_default_styles() expected to be a reference, value given in /var/www/annelatour.dk/public_html/wp-includes/plugin.php on line 601
Anne Latour » Psykoanalyse

Anne Latour

– psykoanalytiker, forfatter, kommunikationsrådgiver mm.

Psykoanalyse

Psykoanalysen er en videnskabelig metode og psykoanalytikerens teoretiske begrebsapparat. De psykoanalytiske begreber danner baggrund for forståelsen – og dermed belysningen – af de følelsesmæssige konflikter, der forårsager de forskellige psykiske lidelser.

Det er med disse begreber i baghovedet, at psykoanalytikeren stiller sig til rådighed og tilbyder sin hjælp, der primært består i at lytte, observere, reflektere og tolke. – At forstå analysandens meddelelser som værende menings- og betydningsfulde.

 

Hovedformålet er at opnå kontakt mellem det bevidste og det ubevidste.

Psykoanalytikerens opgave er at forstå og tolke de meddelelser fra det ubevidste, der fremkommer, når analysanden associerer frit. Det kan være drømme, symptomer, adfærden i og udenfor analyserummet, fantasier, gentagelsestvang, osv., alt hvad der passerer gennem analysandens hoved i analysetimerne.

 

Da der ikke er tale om symptombehandling, men om at søge de dybereliggende årsager bag symptomerne, kan psykoanalysen være en længerevarende proces.

 

Psykonanalysen virker og har været praktiseret i mange år.

Til jer, der vil vide noget dybere om psykloanalyse. Jeg var i 1999 bidragsyder til et to binds værk, der var en antologi om psykoanalysens betydning, placering og anvendelse 100 år efter dens fremkomst. Mit bidrag var at skrive om den psykonalytiske praksis.

 

Læs min artikel fra bogen I Freuds Spor:

IFreudsSpor_image