Warning: Parameter 1 to wp_default_scripts() expected to be a reference, value given in /var/www/annelatour.dk/public_html/wp-includes/plugin.php on line 601

Warning: Parameter 1 to wp_default_styles() expected to be a reference, value given in /var/www/annelatour.dk/public_html/wp-includes/plugin.php on line 601
Anne Latour » Om mig

Anne Latour

– psykoanalytiker, forfatter, kommunikationsrådgiver mm.

Om mig

 

Mit arbejdsliv har aldrig  fulgt en traditionel bane.

Som jeg beskriver det i bogen ”Kommunikation og personlig udvikling”, har mit arbejdsliv også været i konstant udvikling. Samtidig med at jeg har arbejdet inden for mit fag, undervisning, formidling, terapi, har jeg løbende valgt at beskæftige mig med nye aspekter af fagene  i form af konsulentopgaver og projektledelse.

 

I hele mit voksenliv har jeg undervist: i min studietid underviste jeg i fransk på aftenskole og i dansk for udlændinge. Som færdiguddannet cand.mag. underviste jeg på i gymnasieskolen og på HF, samtidig med at jeg uddannede mig til psykoanalytiker. Dernæst blev jeg psykoterapeut ved Mødrehjælpen, indtil jeg åbnede mit eget konsulentfirma med formidling og psykoanalyse som kernekompetencer.  Sideløbende her med underviste jeg i ledelsespsykologi og kommunikationsteori på Ingeniørernes Leder-Uddannelse, ILU ved Ingeniørskolen i Århus og Horsens samt i kommunikation og ledelsespsykologi ved en række andre uddannelser.

 

At vende svaghed til styrke – at øve sig i at gøre det, man ikke tør – har altid ligget mig stærkt på sinde. Derfor tog jeg udgangspunkt i min egen eksamensangst og udviklede sammen med en god kollega et terapeutisk koncept til bekæmpelse af eksamensangst, der mundede ud i bogen ”Eksamen uden angst. Vend svaghed til styrke” . Bogen er for nylig udkommet som lydbog. Jeg arbejder til stadighed med at hjælpe mennesker, der lider af eksamensangst, til at opnå bedre resultater af deres anstrengelser.

 

Formidling og psykologisk indsigt kan anvendes på mange måder. Jeg er helt enig med Sigmund Freud i, at noget af det vigtigste i livet er at være i stand til ”at elske og at arbejde”. At elske sine nærmeste og at arbejde i et omfang, der passer til den enkelte er meningsfuldt og giver livet værdi. Med andre ord: være en aktiv deltager i fællesskabet. Derfor har jeg i mange år beskæftiget mig med at hjælpe mennesker med fysiske og psykiske handicap med at vinde indpas på arbejdsmarkedet. Gallohusets Jobcenter, DIA, På kanten af Arbejdsmarkedet v. KFUMsoc. … er eksempler på arbejdsmarkedsmarkedsprojekter, jeg har stået for.